Ενόσω διεξάγεται η φαρσοκωμωδία της λεγομένης διερευνήσεως από την «διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή» των (παραγεγραμμένων) ευθυνών των πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται (και να διαπλέκονται) σε διάφορες πτυχές του κολοσσιαίου σκανδάλου της «Siemens», όπου – πράγμα που ισχύει με το σύνολο των αλλεπαλλήλων σκανδάλων που παρήγαγε αδιαλείπτως ο αισχρός πολιτικαντισμός της μεταπολιτεύσεως, (βλέπε π.χ. πρόσφατο σκάνδαλο Βατοπεδίου) – εμφανέστατα κυριαρχεί η συγκάλυψη και ο ταχυδακτυλουργικός αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, την ίδια ακριβώς περίοδο στην χώρα συμβαίνουν σημεία και τέρατα, καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι το οπερετικό καθεστώς της μεταπολιτεύσεως πνέει τα λοίσθια, αδύναμο να διαχειρισθεί τις επιδεινούμενες κοινωνικές καταστάσεις, παράλληλα όμως αποδεικνύουν ότι η παροιμιώδης αναισθησία του αποβλακωμένου λαού και ο εθισμός του στην ανοχή της ασχημονίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο!
Μεταφέρουμε δύο πρόσφατα εκπληκτικά γεγονότα όπως δημοσιεύθηκαν στον αστικό τύπο. Δεν χρήζουν επιπλέον σχολιασμού. (οι υπογραμμίσεις στα κείμενα δικές μας).
Οι ειδήσεις μιλούν από μόνες τους. Επιβεβαιώνουν το ελεεινό χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η σύγχρονη Ελλάς, όταν γίνεται ανεκτή τέτοιου είδους επιθετική αποθράσυνση των πιο χαρακτηριστικά αντεθνικών και απροκάλυπτα και κυνικά εγκληματικών στοιχείων αφενός και ενός συρφετού αλλοδαπών εισβολέων αφετέρου!
Περιστατικό 1ον :
Κατάληψη Νομικής Σχολής Αθηνών από τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες.
Καταυλισμός λαθρομεταναστών η Νομική
«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον πόνο και τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων» δήλωσε η Αννα Διμαντοπούλου προσερχόμενη στο υπουργικό συμβούλιο. Η κατάληψη της Νομικής προκαλεί θύελλα αντιδράσεων σε κόμματα και νεολαίες.
Την αναστολή λειτουργίας της Νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Πρυτανεία του ιδρύματος σε συνεννόηση με την Κοσμητεία της Σχολής, μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν περίπου 250 μετανάστες, οι οποίοι ζητούν να λάβουν άδεια παραμονής και ξεκινούν από σήμερα απεργία πείνας.
Τόσο οι πρυτανικές αρχές όσο και οι φοιτητές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται και να τελούν υπό κατάληψη χώροι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για θέματα που δεν σχετίζονται με ακαδημαϊκά ζητήματα. Όπως έγινε γνωστό, λίγες ημέρες πριν είχε ζητηθεί να παραχωρηθεί ένας χώρος της Νομικής για τη «φιλοξενία» των μεταναστών, κάτι που δεν έγινε δεκτό.
Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αλληλέγγυων προς τους μετανάστες, εισήλθαν στον χώρο του ιδρύματος και προετοίμασαν το έδαφος για την άφιξη και φιλοξενία των μεταναστών. Την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής και πλέον, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Νομικής, κ. Φορτσάκης, έχουν περιοριστεί στον χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο.
Ο πρύτανης του ιδρύματος, Θεόδωρος Πελεγρίνης, δήλωσε στο «Έθνος» ότι το πανεπιστήμιο εκφράζει τη συμπάθειά του προς τους συγκεκριμένους μετανάστες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσθέτοντας όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να μη γίνονται κανονικά τα μαθήματα». Όλοι πάντως διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν γίνει ζημιές στο κτίριο.
Την ίδια στιγμή, έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων, με τη ΔΑΠ μάλιστα να εξαπολύει πυρά εναντίον της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΝ ότι βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί η κατάληψη.
Τόσο η ΠΑΣΠ όσο και η ΔΑΠ υποστηρίζουν ότι κατανοούν το δράμα των μεταναστών, αλλά δεν έπρεπε να καταληφθεί το κτίριο. Η ΠΑΣΠ αναφέρει πως «η διαμονή στον χώρο της Νομικής Σχολής δεν είναι η λύση στα χρόνια προβλήματά τους και πως οι καιροί επιβάλλουν μόνιμες λύσεις για τη στέγαση, τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη». «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταλαμβάνει χώρους του ιστορικότερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας, μετατρέποντάς το σε μια βόμβα για τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια» ήταν το σχόλιο της ΔΑΠ. Από την πλευρά της, η νεολαία του ΣΥΝ υποστηρίζει ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκονται οι μετανάστες δεν χρησιμοποιείται για μία δραστηριότητα και δεν παρακωλύεται η λειτουργία της σχολής, ενώ ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής στέκεται στο πλευρό των μεταναστών.
Γιατί αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Πελεγρίνης, μέσω του «Έθνους» εξέφρασε τη συμπάθειά του προς τους μετανάστες
αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να λειτουργεί κανονικά.αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να λειτουργεί κανονικά.
Προοχωρουν σε απεργία πείνας. Αποφασισμένοι να προχωρήσουν από σήμερα σε απεργία πείνας «μέχρι τελικής πτώσεως» δηλώνουν οι μετανάστες που βρίσκονται από προχθές το βράδυ στο ανακαινισμένο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, στην οδό Σόλωνος. Οι 250 μετανάστες με τη βοήθεια των ανθρώπων από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και το Φόρουμ Μεταναστών έχουν συγκεντρώσει κουβέρτες και σόμπες που τους προσέφεραν εθελοντικά Έλληνες πολίτες που τους στηρίζουν και, όπως λένε, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθεί το αίτημά τους για νομιμοποίηση όχι μόνο των ίδιων αλλά όλων των μεταναστών στη χώρα.
Οι περισσότεροι έχουν δουλειά στην Ελλάδα και δεν εκφράζουν δυσαρέσκεια για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά για το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα. «Καλά είμαι στη δουλειά αλλά χωρίς χαρτιά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Υπάρχουν εδώ τόσοι άνθρωποι που έχουν οικογένειες και τα παιδιά τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 1 έτους. Είμαστε εδώ τόσα χρόνια και περιμένουμε έναν νόμο και δεν γίνεται τίποτα», λέει ο Αμπντούλ που βρίσκεται 8 χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται ως μαρμαράς. Αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη δουλειά του για να γίνει απεργός πείνας δηλώνει και ο Νουρντί: «Η δουλειά μου είναι εδώ. Χωρίς χαρτιά όλες οι πόρτες έξω είναι κλειστές. Είμαστε πέντε χρόνια στον δρόμο και δουλεύουμε. Θα μείνω εδώ μέχρι να πεθάνω», λέει και υποστηρίζει ότι ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών.
«Όλοι οι ελεύθεροι είναι μαζί μας. Αυτός που βλέπει ότι κάποιος αγωνίζεται και δεν θέλει να βοηθήσει δεν είναι ελεύθερος. Όποιος είναι ελεύθερος είναι και αγωνιστής», υποστηρίζει ο Μουσταφά που ζει στην Ελλάδα 5,5 χρόνια και εργάζεται ως υδραυλικός.
Κανείς τους δεν δηλώνει την εθνικότητά του. Θέλοντας να δείξουν ποια είναι η βασική τους ιδιότητα, όταν τους ρωτάμε «από πού είναι» δίνουν όλοι την ίδια απάντηση: «μετανάστης».
Θύελλα για τον «καταυλισμό» της Νομικής
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η «κατάληψη» της Νομικής από περίπου 250 μετανάστες. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη καταδικάζουν την κατάληψη, μιλούν μίλησαν ανοιχτά για πολιτικώς υποκινούμενη ενέργεια και επέρριψαν στις διοικητικές αρχές του πανεπιστημίου την ευθύνη για την μη προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου.
Άλλοι 50 λαθρομετανάστες πραγματοποιούν κατάληψη στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Προσερχόμενη στο υπουργικό Συμβούλιο η Άννα Διαμαντοπούλου δεν έκρυψε τα λόγια της: «Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται στη Νομική, δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν. Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία για να υπηρετήσουν και κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες», είπε η υπουργός Παιδείας και κορύφωσε την κριτικής της λέγοντας:
«Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής (…) οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν, ως έχουν εκ του νόμου την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία (…) Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή βεβαίως όλων των οργάνων της πολιτείας ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».
Παπουτσής: Ευθύνη των πανεπιστημιακών αρχών το άσυλο
Ο υπουργός Προστασίας Χρήστος Παπουτσής μίλησε για «αλλότριους εξωπανεπιστημιακούς στόχους και πολιτικές σκοπιμότητες». Πρόσθεσε ότι η προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αρχών» και εξαπέλυσε επίθεση εις βάρος των διοικητικών αρχών του Ιδρύματος: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίον επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων».
«Οι αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων, όπως έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Ως εκ τούτου» καταλήγει στην ανακοίνωσή του, οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Νομική Σχολή Αθηνών».
Σκληρή στάση και από Ραγκούση
Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα, σημειώνει και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, η ενέργεια των αλλοδαπών χαρακτηρίζεται αυθαίρετη και τονίζεται ότι η κατάληψη χώρων της Νομικής έγινε με την υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.
Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίζει ακραίο το αίτημα της γενικής νομιμοποίησης και επισημαίνει ότι 15 μήνες μετά την έναρξη της θητείας της, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση και ούτε θα διενεργήσει στο μέλλον.
Κατηγορεί δε τη Νέα Δημοκρατία ότι από το 2005 έως το 2007 ήταν η μόνη κυβέρνηση που προχώρησε μαζικά και αδιακρίτως σε 150.000 νομιμοποιήσεις αλλοδαπών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Τι λέει η νεολαία Συνασπισμού για το θέμα
Σε ανακοίνωσή της η νεολαία του Συνασπισμού υποστηρίζει ότι η απόφαση για «φιλοξενία» των μεταναστών σε χώρους της Νομικής Σχολής είχε αρχικά αποκομίσει τη συναίνεση τόσο της ΠΑΣΠ όσο και της ΔΑΠ, στήριξη την οποία οι δύο φοιτητικές παρατάξεις αναίρεσαν, υπό το βάρος των πολιτικών πιέσεων.
«Τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Ιανουαρίου έφτασαν από την Κρήτη 300 μετανάστες ζητώντας ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Η απεργία πείνας ξεκίνησε χτες, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ως ένας αγώνας αξιοπρέπειας για ανθρώπους που επί πολλά χρόνια εργαζόντουσαν σε καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης, «αδήλωτοι» και χωρίς δικαιώματα. Η φιλοξενία των μεταναστών γίνεται σε ένα χώρο ο οποίος δεν χρησιμοποιείται και δεν παρεμποδίζει στο παραμικρό την ομαλή λειτουργία της σχολής, ενώ είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής, με τις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ να τη στηρίζουν. Μετά το τράβηγμα του αυτιού τους από τα κόμματά τους, οι δύο παρατάξεις αναίρεσαν την αρχική τους απόφαση και από τότε ξεκινά και μια μεγάλη εκστρατεία συκοφάντησης απέναντι στη Νεολαία Συνασπισμού περί δήθεν υποκίνησης της απεργίας. Αυτές οι συκοφαντίες, όμως, δεν μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα, η οποία εξανάγκασε 300 ανθρώπους να ρισκάρουν τη ζωή τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα. Δίπλα στους μετανάστες στέκεται μια πλατιά πρωτοβουλία από σωματεία, δημοτικές κινήσεις, πανεπιστημιακούς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, φοιτητικούς συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις που εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς».
(πηγή Έθνος online)
Περιστατικό 2ον :
Δίκη τρομοκρατών των «επαναστατικών πυρήνων της φωτιάς».
Δίκη «Πυρήνων»: «Κύριε διοικητά ελάτε γρήγορα έξω! Απόδραση!»
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η δικαστική αίθουσα όταν νεαροί φίλοι των κατηγορουμένων, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πολιτικά που παρευρίσκονται στο ακροατήριο.
Οι νεαροί επιτέθηκαν με σφοδρότητα σε δυο άτομα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση ανδρών της ΥΜΕΤ.
Αφορμή της σώμα με σώμα μάχης μέσα στην αίθουσα, ήταν ο ισχυρισμός των νεαρών ότι η δίκη βιντεοσκοπούνταν με κινητό τηλέφωνο από αστυνομικό με πολιτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικούς απετράπη στο παρά πέντε η «απόδραση» των κατηγορουμένων όταν η ομάδα ανδρών μέτρων τάξης έριξε τη βαρύτητα της προσοχής της στα επεισόδια!
Οι κατηγορούμενοι που κρατούνταν εκείνη την ώρα σε διπλανή αίθουσα προκειμένου να έχουν επαφή με τους δικηγόρους τους, βρήκαν την ευκαιρία και λίγο έλλειψε να βγουν στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου! Τότε ήταν που έντρομος ένας αστυνομικός μπήκε στην δικαστική αίθουσα και κάλεσε σε βοήθεια: «κύριε διοικητά ελάτε γρήγορα έξω, ελάτε γρήγορα έξω. Απόδραση!»
Ευτυχώς η απόδραση απετράπη, με τη μεσολάβηση των αστυνομικών δυνάμεων. Νωρίτερα, ο Γιώργος Καραγιαννίδης μιλώντας εκ μέρους όλων των κατηγορουμένων δήλωσε ενώπιον των δικαστών: «Δημιουργείτε κλίμα τρομοκρατίας με το φακέλωμα των στοιχείων των συντρόφων τους ενώ προειδοποίησε τους δημοσιογράφους ότι όπως εκθέτουν την προσωπική ζωή των ίδιων και των συντρόφων τους, θα είναι και οι ίδιοι εκτεθειμένοι».
Το δικαστήριο τελικά διέκοψε για αύριο Τρίτη, ενώ προχώρησε στο διορισμό νέων συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων.
Χάος και νέες απειλές
Ανατροπές, νέες αποχωρήσεις και απειλές για απεργία πείνας! Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει ομαδικά οι κατηγορούμενοι μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κρατούνται τελικά οι ταυτότητες φίλων και συγγενών που θα παρευρίσκονται στο ακροατήριο.
Οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν προς ένδειξη διαμαρτυρίας δηλώνοντας ότι θα απέχουν από το συσσίτιο και σε περίπτωση που το δικαστήριο ορίσει νέους δικηγόρους, τότε θα προβούν σε απεργία πείνας!
Η δίκη ξεκίνησε με παρατράγουδα καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης κατόπιν σχετικής εντολής των κατηγορουμένων δεν προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα διαμαρτυρόμενοι και εκείνοι με τη σειρά τους για την κράτηση των ταυτοτήτων.
Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις φυλακές Κορυδαλλού, αναμενόταν σήμερα με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το εδώλιο μοιράζονται εννέα κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς».
Το δικαστήριο είχε διακόψει την περασμένη εβδομάδα μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων, τη στιγμή που είχε παρθεί η απόφαση- που αποτέλεσε το κόκκινο πανί- περί παρακράτησης των ταυτοτήτων όσων εισέρχονται στη δικαστική αίθουσα.
Εν αναμονή είναι επίσης και το ζήτημα της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών της δίκης, καθώς ναι μεν η έδρα ήταν θετική ωστόσο δεν υποστηρίζεται λόγω ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής.
Η έναρξη της πολύκροτης δίκης, στιγματίστηκε από τις έντονες ενστάσεις των κατηγορουμένων με αποκορύφωμα την αποχώρησή τους από την αίθουσα.
Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι: Οι έξι προσωρινά κρατούμενοι Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.
Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.
Και οι τέσσερις καταζητούμενοι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δεκατρείς βαρύνονται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.
Η δικογραφία αφορά και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού -τότε βουλευτού- κ. Κατσέλη και στον εξωτερικό χώρο γραφείων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Η δίκη των 13 είναι η πρώτη από μία σειρά δικών που θα ακολουθήσουν τόσο για τους “Πυρήνες” όσο και για τον Επαναστατικό Αγώνα και άλλες υποθέσεις τρομοκρατίας που βρίσκονται στην ανάκριση με κατηγορίες για “συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση”.
(Πηγή newsbomb.gr)