Το NUIS ανήγγειλε την έναρξη ενός προγράμματος, το οποίο θα αμείβει με 2000 δολάρια όσους Εβραίους φοιτητές διατίθενται να αφιερώνουν πέντε ώρες την εβδομάδα για τη διάδοση της Ισραηλινής κρατικής προπαγάνδας από την “άνεση του σπιτιού τους”. Εκτός αυτού, η Φοιτητική Ένωση θα συνεργαστεί και με την Εβραϊκή Υπηρεσία του Ισραήλ, στέλνοντας Εβραίους φοιτητές ως “πρεσβευτές” της Ισραηλινής προπαγάνδας σε άλλες χώρες, πάλι επ’ αμοιβή.
Αυτό το πρόγραμμα στρατολόγησεως Ισραηλινών φοιτητών εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια του Ισραήλ να αποδυναμώσει το διεθνές κίνημα αλληλλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους και εμφανίζεται υπό τον μανδύα της “καταπολέμησεως του αντισημιτισμού και των προσπαθειών απονομιμοποίησεως του κράτους Ισραήλ”.
Η εμπλοκή της επίσημης Ισραηλινής Φοιτητικής Ένώσεως και των Πανεπιστημίων της Χάιφα, του Τελ Αβίβ, του Μπεν-Γκουριόν και του Sapir College στο κρατικό αυτό πρόγραμμα προπαγάνδας το πιθανότερο είναι πως θα εντείνει τις φωνές που καλούν σε διεθνές μποϊκοτάζ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του Ισραήλ.
Φοιτητές θα πληρώνονται για να διαδίδουν την κρατική προπαγάνδα στο διαδίκτυο.
“Αυτή είναι η ευκαιρία μας, ως Ισραηλινοί φοιτητές, να βοηθήσουμε στη διάδοση της hasbara (της κρατικής Σιωνισιτκής προπαγάνδας), η οποία προβάλλει μια σωστή και ισορροπημένη άποψη για τα συμφέροντα και τις πολιτικές του Ισραήλ, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στη μάχη ενάντια στις προσπάθειες απονομιμοποίησεως του Ισραήλ και ενάντια στην καλλιέργεια του μίσους προς τους ΕΒραίους σε ολόκληρο τον κόσμο.”
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το NUIS, με την οποία καλεί τους Ισραηλινούς φοιτητές να συμβάλουν ενεργά στη διάδοση των μηνυμάτων του κράτους του Ισραήλ.
Το πρόγραμμα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι “αρκετοί φοιτητές στο Ισραήλ γνωρίζουν πολύ καλά το Ίντερνετ και είναι εάριστοι στο να χρησιμοποιούν διάφορες ιστοσελίδες και διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτυώσεως, και απαιτείται να εκφράζουν τις σκέψεις τους στα Αγγλικά”.
Η πληρωμένη υποτροφία θα τους δώσει την δυνατότητα αφού πρώτα εκπαιδευθούν γι αυτόν τον σκοπό, κατόπιν να εργαστούν πέντε ώρες την εβδομάδα για έναν χρόνο για να “ανασκευάσουν” ότι θεωρείται “λάθος πληροφόρηση” για το Ισραήλ, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτυώσεως.
Το κείμενο αναφέρει:
“To Ίντερνετ επιτρέπει πρόσβαση δίχως έλεγχο σε περιθωριακές ομάδες, και έτσι μπορούμε να επηρρεάσουμε πολλά ακροατήρια που εκτίθενται σε τέτοιες πληροφορίες, κυρίως νέους ανθρώπους που επηρρεάζονται ευκολότερα”.
“Μετά την εκπαίδευση, οι φοιτητές θα αρχίσουν τις δραστηριότητές τους. Ο κάθε φοιτητής θα κάνει αυτές τις δραστηριότητες μέσα στην άνεση του σπιτιού του, όπου κάθε εβδομάδα θα δεσμεύεται για 5 περίπου ώρες, για την περίοδο ενός ημερολογιακού έτους. Ο κάθε φοιτητής θα πληρωθεί συνολικά 7.500NIS (2000 δολλάρια) για 5 ώρες την εβδομάδα και συνολικά 240 ώρες δραστηριοτήτων για αυτό το πρόγραμμα”.