Όσο και αν δεν θα θέλαμε να φανούμε απαισιόδοξοι – και μακάρι να κάναμε λάθος – η δυναμική των πραγμάτων στη Δ. Θράκη, οδηγεί ολοταχώς σε καταστάσεις παρόμοιες με εκείνες που οδήγησαν στην απώλεια του Κοσσυφοπεδίου για τους Σέρβους, της Κριμαίας για τους Ουκρανούς και ούτω καθ’ εξής. Τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες δεκαετίες στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό στην Ουκρανία αποδεικνύουν ότι ο πληθυσμιακός παράγων παραμένει καθοριστικός ως προς την διαμόρφωση των συσχετισμών ισχύος και τελικώς τον έλεγχο μίας περιοχής.
Δυστυχώς όμως, η εν γένει δημογραφική εικόνα της χώρα μας, δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον. Για του λόγου το αληθές αναδημοσιεύουμε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, άκρως απογοητευτικά, που αποτυπώνουν με ξεκάθαρο τρόπο το ολέθριο φαινόμενο της γηράνσεως του πληθυσμού. Αδυσώπητα τα δημογραφικά δεδομένα καθώς προδιαγράφουν την τραγική δυναμική της εξαφανίσεως του Ελληνικού έθνους στο ορατό μέλλον. (Τα στοιχεία αναδημοσιεύονται από την ιστοσελίδα “newsbomb”):
«Αυτές είναι οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά γηραιού πληθυσμού σε όλο τον κόσμο
Τα ποσοστά αφορούν ανθρώπους με ηλικία πάνω από τα 65 χρόνια, με την χώρα μας να βρίσκεται στη τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με ποσοστό 18,6 %. Αυτό σημαίνει πως ένας στους πέντε Έλληνες έχει ξεπεράσει τα 65 του χρόνια.
Οι δέκα χώρες με το γηραιότερο πληθυσμό είναι:
Μονακό με ποσοστό 22,4%
Ιταλία με ποσοστό 19,3%
Ιαπωνία με ποσοστό 18,8%
Ελλάδα με ποσοστό 18,6%
Γερμανία με ποσοστό 17,9%
Ισπανία με ποσοστό 17,5%
Σουηδία με ποσοστό 17,5%
Βέλγιο με ποσοστό 17,4%
Βουλγαρία με ποσοστό 17,1%
Σαν Μαρίνο με ποσοστό 16,7% »Με λίγα λόγια η Ελλάς, όσον αφορά την γήρανση του πληθυσμού της, είναι η τρίτη χειρότερη χώρα της Ευρώπης (χώρα γερόντων) και τέταρτη παγκοσμίως, αφού ακριβώς μπροστά μας, στις πρώτες θέσεις, περιλαμβάνεται και η Ιαπωνία. Σημειώστε επίσης ότι οι δέκα πιο γηρασμένες χώρες παγκοσμίως, με μόνη εξαίρεση την Ιαπωνία, είναι οι ευρωπαϊκές!
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι ο πιο ύπουλος εχθρός μας (ύπουλος, επειδή οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται την βαρύτητα του ζητήματος) είναι η πληθυσμιακή συρρίκνωση δίπλα σε λαούς (Τουρκία) που την ίδια ώρα γνωρίζουν δημογραφική έκρηξη!
Ζούμε ωστόσο σε μια χώρα και σε μια εποχή όπου το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται οι δημόσιοι “ταγοί” είναι η «κουτάλα» ήτοι: οικονομοτεχνικά ζητήματα, ο πλουτισμός, η με τρόπο καλοπέραση ώστε μην ενδιαφέρεται ή να θέλει να ενδιαφερθεί για τους κρισιμότατους κινδύνους που απειλούν την ζωή και την ελευθερία μας!