Καθημερινώς τις τελευταίες ημέρες καταφθάνουν ειδήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχετικώς με το δριμύ ψύχος το οποίο σαρώνει τις Η.Π.Α.. Δεκάδες οδηγοί πάγωσαν μέχρι θανάτου μένοντας εγκλωβισμένοι εντός των αυτοκινήτων τους με τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας να αυξάνεται συνεχώς (βρείτε την είδηση: https://news.sky.com/story/us-bomb-cyclone-residents-struggling-to-dig-out-of-deadly-blizzard-as-flood-warnings-issued-12775452). Ολόκληρες περιοχές της ισχυρής αυτής χώρας παραμένουν επί μέρες χωρίς ηλεκτροδότηση, οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές έχουν παραλύσει ενώ πληθαίνουν οι αναφορές για επιδρομές λεηλασίας και πλιάτσικο σε καταστήματα και αποθήκες τροφίμων!
Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν οι φαντασμαγορικές εικόνες των σχεδόν παγωμένων καταρρακτών του Νιαγάρα, ένα εξαιρετικά σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο. Παρότι η ροή των υδάτων συνεχίζεται ακόμα, με μειωμένο ρυθμό, τελευταία χρονιά κατά την οποία οι εν λόγω καταρράκτες είχαν παγώσει εντελώς ήταν το μακρινό 1848 (δείτε την σχετική είδηση εδώ: https://www.ndtv.com/feature/us-blizzard-niagara-falls-turn-into-icy-winter-wonderland-3643798)!
Το φαινόμενο όμως αυτό δεν είναι τοπικό στην Βόρειο Αμερική αλλά αφορά το μεγαλύτερο μέρος της υφηλίου (οι Ελλάδα και μέρος της Ευρώπης αποτελούν εξαίρεση). Πιο συγκεκριμένα, η χιονοκάλυψη του βορείου ημισφαιρίου βρίσκεται στο μεγαλύτερο επίπεδο των τελευταίων 56 ετών (βρείτε τις πληροφορίες εδώ: https://justinweather.com/2022/11/28/snow-cover-now-at-56-year-high-in-the-northern-hemisphere/)! Παρόμοια και η εικόνα στο, κατά τα αλλά θερμότερο, νότιο ημισφαίριο με την Αυστραλία να βιώνει ένα ασυνήθιστα ψυχρό καλοκαίρι το οποίο σε πολλές πόλεις είναι το ψυχρότερο των τελευταίων 50 ετών (βρείτε την είδηση εδώ: https://www.theguardian.com/australia-news/2022/nov/30/australia-weather-second-wettest-spring-ever-coldest-in-decades).
Ύστερα από την παράθεση όλων αυτών των ειδήσεων διερωτάται κανείς, αν όλα αυτά τα φαινόμενα συνάδουν με το κεντρικό αφήγημα περί κλιματικής αλλαγής. Μήπως σταμάτησαν τα βοοειδή να εκλύουν αέρια του θερμοκηπίου; Μήπως μεταβλήθηκε ο αριθμός των καταναλωτών vegan προϊόντων; Μήπως σε τελική ανάλυση δεν εισακούσθηκαν οι υστερικές κραυγές της οργισμένης Γκρέτα; Είναι άραγε «στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουν»;
Μπορείτε να βρείτε παλαιότερες αναρτήσεις μας (ακόμα και από το μακρινό 2009) σχετιζόμενες με την φιλολογία περί της (υποτιθεμένης) «υπερθερμάνσεως», περί της (δήθεν) ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, κλπ, στους ακόλουθους συνδέσμους: