Ὁ ἀνοϊκὸς πρόεδρος, ἡ γηρασμένη αὐτοκρατορία καὶ ἡ ἐπέλαση τῆς διαστροφικῆς ἰδεοληψίας τοῦ woke-ισμοῦ.

Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι του 20ου αιώνος (επρόκειτο κατά βάσιν για ευρωπαϊκούς πολέμους), εκτός από την συντριβή της Ε/Σ Γερμανίας, εσήμαναν την αποδυνάμωση των έως τότε παραδοσιακών ευρωπαϊκών δυνάμεων πλανητικής εμβελείας (Μ. Βρετανίας και Γαλλίας) και την ανάδειξη δύο νέων υπερδυνάμεων (Η.Π.Α. – Ε.Σ.Σ.Δ.), οι οποίες έκτοτε απεδύθησαν εις αδυσώπητο μεταξύ τους πολιτικό,  στρατιωτικό και οικονομικό ανταγωνισμό, πολώνοντας μετά το τέλος του Β’  παγκοσμίου πολέμου το σύνολο της υφηλίου σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Αυτή η πόλωση έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «ψυχρός πόλεμος». Ως γνωστόν, η ραγδαία αποδόμηση και τελικώς η παταγώδης κατάρρευση του ενός εκ των δύο στρατοπέδων (του Ανατολικού, με ηγέτιδα την Ε.Σ.Σ.Δ.) κατά το διάστημα των ετών 1989-1992, ανέδειξε την πλανητική κυριαρχία του Δυτικού στρατοπέδου με προεξάρχουσες τις Η.Π.Α., μίας ιμπεριαλιστικής δηλαδή υπερδυνάμεως αδιαμφισβητήτου ισχύος με χαρακτήρα παγκοσμίου αυτοκρατορίας, και την εμμονική προσπάθεια επιβολής του πολιτικού και οικονομικού μοντέλου της απανταχού της γης.

Η πλανηταρχία των Η.Π.Α. εσχάτως δοκιμάζεται και αμφισβητείται από ένα αναδυόμενο σύμπλεγμα, ασιατικών κυρίως, δυνάμεων (Κίνα, Ιράν, Β. Κορέα) ή ημι-ασιατικών (Ρωσική Ομοσπονδία), οι οποίες σχηματοποιούν, προοδευτικώς, μία συμμαχία αντίρροπη προς την Δυτική-Αμερικανική κοσμοκρατορία. Αυτή η νέα κατάσταση, που δεν έχει πλήρως αποκρυσταλλωθεί, χαρακτηρίζεται ως «πολυπολικός κόσμος» και συνιστά την αυγή μίας νέας εποχής της ανθρωπότητος, της οποίας είναι δύσκολο να προβλεφθούν τα τελικά χαρακτηριστικά και τα σημεία νέας πλανητικής ισορροπίας.

Κρίσιμο ερώτημα είναι το εξής: έως πότε θα παραμείνουν συμπαγείς, ισχυρές και ετοιμοπόλεμες οι Η.Π.Α.; Διότι έχουν εμφανισθεί εμφανή σημεῖα προϊούσης παρακμής της αμερικανικής αυτοκρατορίας – θα ήταν άλλως τε αδύνατον να μη υπέκυπτε κι αυτή στον αιώνιο, αναπόδραστο, νόμο του κύκλου ακμής-παρακμής όλων των αυτοκρατοριών, που τόσο έξοχα ανέδειξε στην Παρακμή της Δύσεως ο μεγαλοφυής διανοητής  Oswald  Spengler.

Όταν τα πρώτα σημάδια παρακμής εμφανισθούν, δεν αργεί να επέλθει η κατάρρευση, η οποία συχνά επέρχεται απροσδοκήτως και εξελίσσεται με τρόπο ραγδαίο. Τυχαία γεγονότα συνήθως την πυροδοτούν. Αφοῦ η χιονοστιβάδα ξεκινήσει να κατρακυλά, όσο μικρή κι αν είναι στην αρχή, είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα σαρώσει τα πάντα…

Δεν έχουν παρέλθει πολλές δεκαετίες από τα χρόνια της καταρρεύσεως της αντιπάλου, στο πλαίσιο του «ψυχρού πολέμου», αυτοκρατορίας, της Σοβιετικής. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οπότε η Ε.Σ.Σ.Δ. φάνταζε ακόμη πανίσχυρη, αν κάποιος αποτολμούσε να προβλέψει την μέλλουσα κατάρρευσή της σε λιγότερο από μία δεκαετία, θα τον έπαιρναν οπωσδήποτε για παράφρονα. Όμως τα σημάδια της αναποδράστου παρακμής ήσαν ήδη από τότε ορατά.

Παρόμοια σημάδια παρουσιάζονται στις σύγχρονες Η.Π.Α.. Είναι πολλές οι ομοιότητες, θα επισημάνουμε όμως τρεις, πολύ χαρακτηριστικές στην αναλογικότητά τους:

1. Η αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

Οι Σοβιετικοί είχαν εισβάλει στο Αφγανιστάν με τεράστιες δυνάμεις. Αν και κατάφεραν να το ελέγξουν και το κατείχαν στρατιωτικά επί πολλά χρόνια, εγκαθιστώντας δική τους κυβέρνηση εκεί, ο επίμονος ανταρτοπόλεμος υπό των (από τις Η.Π.Α. εξοπλιζομένων) Μουτζαχεντίν επέφερε τόσες φθορές στον κατοχικό σοβιετικό στρατό, ώστε οι Σοβιετικοί αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ταπεινωτικώς, εγκαταλείποντας την χώρα και τους εκεί συνεργάτες τους στο έλεος των ισλαμιστικών τεράτων.

Αυτά τα τέρατα (οι Ταλιμπάν), τα οποία είχαν εκθρέψει οι Η.Π.Α. για να φθείρουν την Ε.Σ.Σ.Δ., δεν άργησαν να στραφούν εναντίον των πατρώνων τους, οργανώνοντας τις σοκαριστικές πολύνεκρες αεροπορικές επιθέσεις αυτοκτονίας της 11η Σεπτεμβρίου 2001 στους διδύμους πύργους του World Trade Center, στο υπουργείο άμυνας των Η.Π.Α. (Πεντάγωνο) και αλλού. Εκείνα τα απροσδόκητα, πολύνεκρα και άκρως συμβολικά χτυπήματα στην καρδιά της αμερικανικής αυτοκρατορίας πυροδότησαν την γενική επίθεση των Η.Π.Α και των συμμάχων τους στα κέντρα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (και αλλού), οδηγώντας στην κατοχή του Αφγανιστάν και στην εκεί εγκατάσταση κυβερνήσεως ελεγχομένης από τις Η.Π.Α.. Ωστόσο, η φθορά που επέφερε ο ανταρτοπόλεμος των Ταλιμπάν στις Δυτικές δυνάμεις, μετά από πολλά χρόνια άκαρπης κατοχής, ανάγκασε προ ολίγων ετών τις Η.Π.Α. και τους συμμάχους τους να απαγκιστρωθούν ντροπιαστικά από το Αφγανιστάν, εγκαταλείποντας τους εκεί υποστηρικτές τους στο έλεος των τεράτων… Η ομοιότης του τρόπου αποχωρήσεως των δυνάμεων των Η.Π.Α. από το Αφγανιστάν με τον τρόπο αποσύρσεως των Σοβιετικών από την ίδια χώρα μερικές δεκαετίες νωρίτερα είναι εκπληκτική! Ο αντίκτυπος ως αίσθηση αδυναμίας και αποτυχίας μίας υπερδυνάμεως, το πλήγμα στο κύρος και στο δέος που πλαισιώνουν την ισχύ κάθε αυτοκρατορίας και την μεγιστοποιούν, ήταν αναλόγως καταστροφικό και ταπεινωτικό!

2. Η εικόνα βιολογικής και πνευματικής αδυναμίας των ηγετών.

Όλοι γνωρίζουν τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ ως τον ηγέτη της Ε.Σ.Σ.Δ., υπό την ηγεσία του οποίου κατέρρευσε η Ε.Σ.Σ.Δ. παρ᾿  όλην την πολιτική γενναίων μεταρρυθμίσεων φιλελευθεροποιήσεως και εξορθολογισμού του γραφειοκρατικού καθεστώτος (γκλάσνοστ = διαφάνεια, περεστρόϊκα = αναδόμηση) την οποίαν εναγωνίως (αν και ματαίως, όπως απεδείχθη) εφήρμοσε προκειμένου κάπως να ανακόψει την διαφαινόμενη πτώση της Σοβιετίας.

Οι περισσότεροι όμως αγνοούν ή λησμονούν τους ηγέτες της Ε.Σ.Σ.Δ που προηγήθησαν του Γκορμπατσώφ κατά τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80. Διότι στα χρόνια της διακυβερνήσεώς των ήταν που σάπισε βαθιά το εξ αρχής σαθρό σοβιετικό οικοδόμημα. Όπως είπαμε, είναι να μη ξεκινήσει να κατρακυλά μία χιονοστιβάδα: Ακόμα κι αν στην αρχή είναι μικρή και περνά απαρατήρητη, αφού ξεκινήσει την καθοδική πορεία της, γρήγορα θα γιγαντωθεί και θα σαρώσει τα πάντα… Προκάτοχος, λοιπόν, του Γκορμπατσώφ ήταν ο Κονσταντίν Τσερνιέγκο, ο οποίος διεδέχθη τον Γιούρι Αντρόποφ, που με την σειρά του είχε διαδεχθεί τον Λεονίντ Μπρέζνιεφ. Ποιο ήταν το κοινό χαρακτηριστικό των τριών αυτών ηγετών-δεινοσαύρων της Ε.Σ.Σ.Δ., οι οποίοι απεβίωσαν εντός διαστήματος ολίγων ετών;  Ήσαν και οι τρεις υπέργηροι και εμφανώς έπασχαν από γεροντική άνοια.  Ήταν ολοφάνερο ότι και οι τρεις είχαν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα της χώρας τους και του διεθνούς σκηνικού – και αντ’ αυτών την Σοβιετία διοικούσε μία αφανής κάστα (διεφθαρμένων) γραφειοκρατών-μανδαρίνων του «βαθέος κράτους».

Τι σας θυμίζει άραγε; Μήπως την νυν κατάσταση των Η.Π.Α. με τον αξιοθρήνητο, υπέργηρο, ανοϊκό πρόεδρο Μπάιντεν; Ο οποίος είναι εμφανές ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα αλλ᾿, αντ’ αυτού, διοικεί τις Η.Π.Α. μία αφανής κάστα (διεφθαρμένων) γραφειοκρατών-μανδαρίνων του Δημοκρατικού κόμματος και του «βαθέος κράτους»;

3. Η ηθική κατάπτωση της κοινωνίας.

Υπάρχει και ένα τρίτο σύμπτωμα, που εμφανίζει μεγάλες αναλογίες, που είναι και το πιο σημαντικό: Η ηθική κατάπτωση των ιθυνόντων του καθεστώτος, της λεγομένης “ελίτ”, αλλά και εν γένει της κοινωνίας της παρακμαζούσης υπερδυνάμεως. Στην μεν Ε.Σ.Σ.Δ. η ηθική σήψη αποτυπωνόταν στην μάστιγα του αλκοολισμού, στην πορνεία, στην γιγάντωση της μαύρης αγοράς, στην υποκρισία και την ακραία διαφθορά των στελεχών του μονοκομματικού μηχανισμού της κρατικής διοικήσεως. Επρόκειτο για ένα είδος καθεστωτικής απολιθώσεως και αποκτηνώσεως. Στην Δύση η ηθική σήψη αποτυπώνεται στην λέπρα του woke-ισμού, η οποία, εκκινώντας από τις Η.Π.Α., έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο σαπίζοντας, δίκην καυστικού οξέος, τις κοινωνικές σάρκες του. Πρόκειται για μία κατάσταση πρωτοφανή στην παγκόσμιο ιστορία. Ουδέποτε στο παρελθόν (υπό οιοδήποτε καθεστώς, οιονδήποτε πολιτισμό, οπουδήποτε κι αν σκεφθούμε) υπήρξε ηγεσία μία κοινωνίας η οποία ανοιχτά και δραστικά να προωθεί τον κιναιδισμό, την σεξουαλική διαστροφή και την καταστροφή της οικογενείας, ήτοι της ιδίας της αναπαραγωγής της. Όμως αυτό ακριβώς είναι που εκτυλίσσεται στον Δυτικό κόσμο, στην εποχή μας! Πρόκειται για την κρατούσα καθεστωτική ιδεολογία, την οποία προσφυώς ο Αλαίν Ντε Μπενουά χαρακτηρίζει ως «ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι η πολιτική θρησκεία της εποχής μας».

Στην χώρα μας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εκδηλώνεται με σοκαριστικό τρόπο αυτές τις μέρες ο παροξυσμός αυτής της κατευθυνομένης μαζικής παρακρούσεως. Αναφερόμεθα στις εκδηλώσεις του  διαβοήτου «Euro-pride», ήτοι στις καρναβαλικές κιναιδοδρομίες του αίσχους, τις οποίες ευλογεί, στηρίζει και προπαγανδίζει ανοιχτά το καθεστώς και όλες οι παραφυάδες και οι πράκτορές του. Το Σάββατο 29.6.2024 πρώτοι-πρώτοι εμφανίστηκαν στις κάμερες, εναγκαλιζόμενοι αλλήλους, για να στηρίξουν την «μεγάλη γιορτή της πόλης», όλα τα καλά παιδιά του Συστήματος, όπως ο κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού και προβεβλημένο μέλος της gay-κοινότητος Πατέλης, ο πρεσβευτής των Η.Π.Α. Τσούνης και ο «περιούσιος» ιθύνων νους των αμφιλεγομένων αντι-covid εμβολίων Μπουρλά.

https://www.protothema.gr/greece/article/1514482/thessaloniki-europride-patelis-tsounis-kai-bourla-stin-parelasi/

Στην ίδια αισχρή παρέλαση συμμετείχε επισήμως και το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Α.Π.Θ.! Με επίσημη ανακοίνωση της …πρυτανείας (!!!) που εστάλη στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητος εκλήθησαν «οι φοιτητές/φοιτήτριες/φοιτητ@» (!!!) να παραλάβουν το επίσημο μπλουζάκι συμμετοχής στο “Euro-pride” και να παρελάσουν εκεί! Θα τρίζουν τα οστά του Αριστοτέλους, του οποίου το όνομα φέρει το ιστορικό πανεπιστήμιο…

Το φαύλο καθεστώς όχι μόνον επισήμως και θεσμικώς προωθεί αυτές τις παρακμιακές τερατωδίες – όπως η θέσπιση γάμου ομοφυλοφίλων και η προώθηση των κιναιδοδρομιών καταδεικνύει – αλλά, παραλλήλως, τσαλαπατώντας κατάφωρα τα ίδια τα θεμέλια του Συντάγματος, στο οποίο υποκριτικώς ομνύει, απαγορεύει διὰ ροπάλου κάθε έκφραση διαμαρτυρίας απέναντι στο ΑΙΣΧΟΣ αυτό, φθάνοντας στο σημείο να συλλαμβάνει προληπτικώς εντός των οικιών τους, απλούς διαμαρτυρόμενους πολίτες!!!

https://www.defence-point.gr/news/to-quot-pride-quot-einai-nomos-syllipsi-gia-diamartyria

https://www.protothema.gr/greece/article/1514577/thessaloniki-europride-se-29-prosagoges-atomon-prohorise-i-astunomia/

Ό,τι δεν κατάφεραν, λόγῳ της προληπτικής καθεστωτικής καταστολής, οι αγανακτισμένοι Έλληνες, το φρόντισε – ευτυχώς – ο νεφεληγερέτης Ζευς, η Θεία Πρόνοια αν προτιμάτε, σαμποτάροντας στο αισχρούργημα. Ακόμη και η φύση εξεγείρεται με αυτό το ΑΙΣΧΟΣ:

Το σαράκι αυτό κατατρώει όλες τις χώρες της Δύσεως. Στην Νορβηγία, επί παραδείγματι, η υπουργός …πολιτισμού της χώρας ονόματι Lubna Jaffery, πακιστανικής καταγωγής και βοοειδούς σωματοδομής, εμφανίστηκε στο αντίστοιχο gay-pride όπου, ως άλλη …Τσιτσιολίνα, έσειε επιδεικτικώς και αναισχύντως τα τερατώδη στήθη της ενώπιον του παραληρούντος πλήθους, προκειμένου να αποδείξει πόσο απελευθερωμένη και αλληλέγγυα είναι… Πού; Σε μία χώρα της οποίας το παρελθόν συνδέεται με τους θρυλικούς θαλασσοπόρους-εξερευνητές και ακαταμάχητους πολεμιστές Βίκινγκς!

https://www.protothema.gr/world/article/1514555/norvigia-i-upourgos-politismou-edeixe-to-stithos-tis-pano-sti-skini-tou-pride-deite-video/

Πρόκειται για τα έσχατα του κόσμου; Σίγουρα πρόκειται για την επιτομή της ΠΑΡΑΚΜΗΣ της ΔΥΣΕΩΣ!

Η επερχόμενη κατάρρευση είναι βεβαία. Η επόμενη πλανητική φάση άδηλη.

 

Μία εικόνα – χίλιες λέξεις: