Εύγε στην θαρραλέα Πολωνή ευρωβουλευτή! Καταπέλτης ο λόγος της στο ευρωκοινοβούλιο!

Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε για το θάρρος της την Πολωνή ευρωβουλευτή Εύα Ζαγιάτσοβσκα, που ανήκει στο (χαρακτηριζόμενο από τα συστημικά μ.μ.ε. ως «ακροδεξιό») κόμμα «Konfederacja Wolność i Niepodległość»! Λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξεφώνησε την παρακάτω, γεμάτη αλήθειες, ομιλία, με την οποία επετέθη με δριμύτητα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:

«Κυρία Φον ντερ Λάιεν είναι ο καιρός να σας πει κάποιος άμεσα τι σκέφτεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για εσάς. Είστε το πρόσωπο του ευρωπαϊκού Πράσινου νόμου, που καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία και μετατρέπει την Ευρώπη σε υπαίθριο μουσείο, που καταστρέφει τη γεωργία και οδηγεί την Ευρώπη σε οικονομικό τέλμα. Είστε το πρόσωπο της κλιματικής τρέλας, που οδηγεί εμάς τους Ευρωπαίους να γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί. Τέλος, είστε το πρόσωπο του νόμου περί μετανάστευσης και σας απευθύνομαι ως γυναίκα προς γυναίκα και σαν μάνα σε μάνα. Πώς μπορείτε να μην ντρέπεστε προάγοντας κάτι σαν το Σύμφωνο Μετανάστευσης, που οδηγεί εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά να αισθάνονται πως απειλούνται μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις; Είστε υπεύθυνη για κάθε βιασμό, για κάθε επίθεση και για κάθε τραγωδία που προκλήθηκε από τους παράνομους μετανάστες, διότι εσείς είστε που καλείτε αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Και γι’ αυτά που κάνατε, θα έπρεπε να πάτε στη φυλακή και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνό σας; Αυτό. Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Σύμφωνο Μετανάστευσης; Αυτό!» πρόσθεσε σε έντονο ύφος, σκίζοντας δύο κομμάτια χαρτιά.

Πηγή: https://www.protothema.gr/world/article/1521414/ee-tha-eprepe-na-eiste-fulaki-poia-einai-i-poloni-eurovouleutis-pou-epitethike-sti-fon-der-laien/