TELEGRAM – Συλλήψεις για πολιτικούς λόγους – Ξέρετε τι συμβαίνει στ’ αλήθεια;

Το State Department των ΗΠΑ ή όπως θα το λέγαμε στην Ελλάδα Υπουργείο Εξωτερικών, έχει έναν όρο για να περιγράφει καθορισμένες δράσεις του, αυτό που λένε “transitional justice”. Αυτό βασικά σημαίνει ότι, μετά την ανάμειξη του State Department στην ανατροπή του καθεστώτος μιας χώρας, πρέπει να συλληφθούν όλοι οι αντίθετοι πολιτικοί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι «ώστε να αποτραπεί η επανεμφάνιση κινδύνων για την δημοκρατία». Μην σας κάνει εντύπωση και μην θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο εφαρμόζεται σε περιπτώσεις π.χ. κάποιων ακραίων αφρικανικών κρατών. Σήμερα που μιλάμε, η CIA χρηματοδοτεί μια σειρά από «ακαδημαϊκά περιοδικά» να πιέζουν την Πολωνική κυβέρνηση για να συλλάβει πολιτικούς από τα αντιπολιτευτικά προς τον Tusk κόμματα (PIS, Law and Order) αλλά και πολλούς δικαστικούς.

Η Αμερικανική πολιτειακή τεχνική (μετάφραση του όρου που εισήγαγε το State Department: American statecraft) προωθεί λοιπόν, κράτη ενός κόμματος για να εξασφαλίσει την Δημοκρατία !!!

Και ο κύριος λόγος που το κάνει αυτό, είναι κάτι που σίγουρα δεν θα πήγαινε το μυαλό σας… Το κάνει γιατί είναι φθηνότερο!!!

Έχουν καταλήξει πως είναι φθηνότερο για εκείνους που δρουν στις σκιές, να μην διαθέτουν κεφάλαια ώστε να αντιμετωπίζουν πιθανές και πολλαπλές επεμβάσεις και κινδύνους από τους «ηττημένους». Τους βγάζουν με μηχανορραφίες έξω από το παιχνίδι και τελειώνουν το πρόβλημα.

Και βεβαίως αυτά τα εφαρμόζουν και στην ίδια τους την χώρα, όταν υπάρχει ανάγκη να ξεφορτωθούν ενοχλητικούς ανθρώπους. Δεν είναι τυχαίες οι 90+ δικαστικές διώξεις εναντίον του Donald Trump, ούτε βέβαια και οι δυο προτάσεις μομφής εναντίον του. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα ενός πολύ συγκεκριμένου, εξειδικευμένου και καλολαδωμένου μηχανισμού πολιτικής επιρροής και εξόντωσης αντιπάλων, σχεδιασμένου από το State Department κι εφαρμοσμένου από την DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) μια κεντρική υπηρεσία που απόλυτα ελέγχει την CIA το FBI και την NSA, αλλά και δεκάδες άλλες υπηρεσίες και που μέχρι και στην ιστοσελίδα της αναφέρει η ίδια ότι, ελέγχει τομείς όπως: Πανεπιστήμια, Βιομηχανία, Επιχειρήσεις, Κρατικές υπηρεσίες, ΜΜΕ. Στην DARPA δημιουργήθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς οι βάσεις και η πρωτότυπη μορφή του ARPANET που είναι ο πρόγονος του INTERNET.

Οι ΗΠΑ μετά το 1940 παρουσιάζονται διεθνώς, ως προστάτες της ελευθερίας του λόγου. Και δεν παρουσιάζονται απλώς, αλλά επιβάλλουν τον εαυτό τους ως τον πρωταθλητή του «ιδανικού της ελευθερίας του λόγου».

Ο Mike Benz, πρώην αξιωματούχος του State Department με αρμοδιότητες στη διαμόρφωση και τη διαπραγμάτευση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ σε θέματα διεθνών επικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφοριών και σήμερα ιδρυτής κι επικεφαλής του Foundation For Freedom Online (FFO) καταγγέλλει πως:

«Η προστασία της ελευθερίας του λόγου από την (όποια) Αμερικανική Κυβέρνηση, δεν γίνεται για λόγους πολιτικής ηθικής ή προστασίας της ελευθερίας αλλά διότι έτσι, μπορεί να δημιουργήσει κινήματα αντίστασης ή πολιτικά κινήματα ή παραστρατιωτικά κινήματα σε χώρες στις οποίες το State Department επιδιώκει να αποκτήσει πολιτικό έλεγχο.

Εάν δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου, τότε δεν υπάρχει πολιτικό κίνημα που μπορείτε να οικοδομήσετε για να διαμορφώσετε, να αλλάξετε την κυβέρνηση ή να διατηρήσετε στοιχεία ελέγχου επί της υπάρχουσας κυβέρνησης.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το State Department δημιούργησε όλες εκείνες τις ΜΚΟ, τις 26 ΜΚΟ που καταδίκασαν τη Ρωσία το 2018, για την προσπάθειά της να απαγορεύσει την πλατφόρμα “TELEGRAM”.  

Αυτές λοιπόν οι  26 ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ έλεγαν ότι η Ρωσία επιτίθεται στην ελευθερία του λόγου όταν απειλούσε να μπλοκάρει το “TELEGRAM” και το έλεγαν, ακριβώς επειδή το State Department χρησιμοποιούσε το “TELEGRAM” για να υποδαυλίσει διαμαρτυρίες και ταραχές εντός της Ρωσίας, εκμεταλλευόμενο την ισχυρή κρυπτογράφηση που διαθέτει αλλά και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των Ρώσων το χρησιμοποιούσε. Όπως ακριβώς έκαναν στη Λευκορωσία, όπως ακριβώς έκαναν στο Ιράν, στο Χονγκ Κονγκ, όπως ακριβώς προσπάθησαν να κάνουν στην Κίνα.

Έτσι, το “TELEGRAM” είναι αυτό το πολύ, πολύ ισχυρό όχημα για το State Department ώστε να είναι σε θέση να κινητοποιήσει διαμαρτυρίες, να είναι σε θέση να κινητοποιήσει πολιτικές κινήσεις εναντίον χωρών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγάπησε τόσο πολύ το “TELEGRAM” από το 2014 έως το 2020, επειδή ήταν ισχυρός τρόπος για να αποφύγει τον κρατικό έλεγχο των μέσων ενημέρωσης ή την κρατική παρακολούθηση στις ιδιωτικές συνομιλίες.

Λόγω των ιδιωτικών λειτουργιών και της ανώνυμης προώθησης, αυτά τα χαρακτηριστικά του “TELEGRAM” του επιτρέπουν να φιλοξενεί πολιτικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ ή πολιτικούς αντιφρονούντες, να καθοδηγούν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στον σκοπό τους, με σχετική ατιμωρησία. Είναι ουσιαστικά ασταμάτητο από ένα καθεστώς όπως π.χ. του Λουκασένκο το καλοκαίρι του 2020, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενορχήστρωσε μιαν έγχρωμη επανάσταση στη Λευκορωσία. Το Telegram ήταν το κύριο κανάλι για αυτό. Το “National Endowment for democracy” πλήρωνε τους ιδιώτες διαχειριστές των καναλιών στο “TELEGRAM”  που οργάνωναν εκείνες τις ταραχές, και τις διαμαρτυρίες».

Η λογοκρισία στο Διαδίκτυο γεννήθηκε στις ΗΠΑ και έχει εξαχθεί σε όλο τον κόσμο. Διότι η ελευθερία του λόγου είναι θύμα του πολέμου δι’ αντιπροσώπων των καταπιεστών, ενάντια στα Έθνη. Και λέγοντας «καταπιεστές» αναφέρομαι στο κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, το οποίο μορφοποιείται κυρίως από το  State Department, τις υπηρεσίες πληροφοριών CIA, Πεντάγωνο, USAID και του στρατού ήπιας δύναμης των ΜΚΟ.

Όλο αυτά είναι μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την κατάληψη της Ευρασίας. Η Ρωσία έχει φυσικούς πόρους αξίας 75 τρις δολαρίων ενώ οι ΗΠΑ έχουν 45 τρις. Σας παραπέμπω στην περίφημη δήλωση του Lindsey Graham όταν είπε στην Γερουσία: 

«Ακούστε, ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στη δημοκρατία, η Ουκρανία έχει φυσικούς πόρους αξίας 14 τρις δολαρίων. Έτσι, ακόμη και αν είναι μόνο για κυνικούς, ιδιοτελείς σκοπούς, οι ΗΠΑ θα πρέπει να υποστηρίξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκειμένου να ελέγξουν ορυκτό πλούτο αξίας 14 τρις δολαρίων και πλούτο πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Και αυτή είναι η ιστορία της Ευρασίας μετά το 1990. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι στο ΝΑΤΟ αφιερώθηκαν σε μια προσπάθεια να αναλάβουν τον πολιτικό έλεγχο των εδαφών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ήταν πολύ επιτυχείς μέχρι που ο Vladimir Putin ανέβηκε στην εξουσία και άρχισε να διεκδικεί την ενεργειακή διπλωματία ως μέσο για την Ρωσία, να επαναβεβαιώσει την πολιτική επιρροή της, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο αγωγός Nord Stream ήταν τόσο σημαντικός. Επειδή τέτοιες οικονομικές διασυνδέσεις με την Ευρώπη επιτρέπουν ρωσική επιρροή στην πολιτική και στην οικονομία της και προωθούν τις διπλωματικές σχέσεις. Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με το σχέδιο μεγάλης εμβέλειας για την κατάληψη της Ευρασίας. Και έτσι το να ανατιναχθεί ο Nord Stream, δεν αποτελεί έκπληξη…

Η ανάγκη δημιουργήθηκε από την Ρωσική ενεργειακή διπλωματία. Και κατόπιν η εντολή δόθηκε:  Σκοτώστε τις ενεργειακές συνδέσεις της Ρωσίας. Μετά χρεοκοπήστε τη Ρωσία. Τους απογυμνώνετε επίσης από το στρατιωτικό βιομηχανικό τους σύμπλεγμα. Η Ρωσία είναι εχθρός των ΗΠΑ κι όχι μόνο στην Ευρώπη. Η Ρωσία σταμάτησε την εισβολή στην Συρία. Και κάνει το ίδιο στην Αφρική. Σε μιαν ήπειρο που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του παγκόσμιου πλούτου φυσικών πόρων. Υφίσταται ένας ξέφρενος αγώνας για αυτούς ακριβώς τους φυσικούς πόρους της Αφρικής. Και η Ρωσία είναι ο όλεθρος τόσο των αμερικανικών όσο και των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων εκεί. Ο στόχος των «δημοκρατών» είναι να χρεοκοπήσουν την Ρωσία μέσω εξόντωσης της Gazprom και των εξαγωγών πετρελαίου της. Πιστεύουν ότι, τότε θα απαλλαγούν από την ικανότητα της Ρωσίας να είναι υποστηρικτής και προμηθευτής όπλων των Εθνικιστών της Αφρικής.

Ας επιστρέψουμε στο θέμα του “TELEGRAM”. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αποτελεί όργανο πολιτικής, ότι είναι βραχίονας και όργανο στρατιωτικής προβολής και προβολής πληροφοριών. Και με ένα τέτοιο εργαλείο μπορείς να δώσεις επίσης ανωνυμία με την ασφάλεια κρυπτογράφησης, για την οργάνωση πολιτικών αναταραχών.

Όμως την ίδια στιγμή, το “TELEGRAM” αποτελεί δίλημμα κι εμπόδιο διότι ο Pavel Durov δεν έχει υποχωρήσει, ούτε στις ΗΠΑ αλλά ούτε και στην Ρωσία. Μέσω της πλατφόρμας του, επιτρέπεται και η διάδοση της ρωσικής προπαγάνδας. Και αυτήν τη στιγμή, αυτό είναι πρόβλημα στην Ουκρανία!

Αναφέρεται ότι σήμερα, 75% των Ουκρανών χρησιμοποιούν το “TELEGRAM” αριθμός 20% αυξημένος σε σχέση με πριν τον πόλεμο. Ταυτόχρονα το χρησιμοποιεί το 50% των Ρώσων. Ακόμη και ο Ρωσικός στρατός. Αυτά αφήνουν υποψίες ότι ο Pavel Durov ίσως και να χρηματοδοτείται από την Ρωσία, κάτι που όμως δεν αποδεικνύεται με κανένα στοιχείο. Όμως, αν μια μυστική συμφωνία είναι ο λόγος που η Ρωσία σταμάτησε την δίωξη του “TELEGRAM” το 2018, τότε μένει ανοικτή η πιθανότητα -επίσης αστήρικτη από στοιχεία- όλα τα κρατικά και μυστικά κανάλια που χρησιμοποιεί σήμερα η Ουκρανία, να κατασκοπεύονται.

Όταν λοιπόν διαβάζετε στις κίτρινες φυλλάδες των ΜΜΕ ότι «η Γαλλία συνέλαβε τον Pavel Durov, για να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών στο internet» επιβάλλεται πλέον να αποκωδικοποιείτε τα ψέματα και να καταλαβαίνετε ότι:

  1. Είναι το State Department που δίνει εντολές στην Γαλλία
  2. Είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία το ζητούμενο
  3. Είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών το κίνητρο

Από όλα τα παραπάνω, αυτό που προσωπικά, μου ανεβάζει την πίεση και με κάνει να ανατριχιάζω από αηδία, είναι ότι η «δημοκρατική δύση» χρησιμοποιεί την ελευθερία του λόγου ως όπλο (!), για να δημιουργεί μικρο-δικτατορίες, ώστε να χρυσώνει περισσότερο το δολάριο. Κι όλοι εμείς, διαβιούμε σε ένα ψέμα και μια φούσκα δημοκρατίας.

Και στο μυαλό μου έρχεται αμείλικτο το δίδαγμα του μεγάλου Κινέζου Στρατηγού:

«Όλα στον πόλεμο είναι παραπλάνηση» Sun Tzu

Αχιλλέας Ξανθάκης

 

ΠΗΓΗ