Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

The first duty (1900) Social Share Button By Udo Keppler

του Peter J. White

[Συνέχεια 1η]

            Ο Lothrop Stoddard, γράφοντας στην “Έγχρωμη Πλημμυρίδα Ενάντια στην Λευκή Παγκόσμια Υπεροχή” (1920), αναφέρθηκε στην απειλή που πλέον κατακλύζει τον Λευκό κόσμο ως εξής: ”«Οριστικός αφανισμός!» Τούτη ακριβώς είναι η προοπτική με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η λευκή φυλή. Διότι ο λευκός πολιτισμός είναι πλέον συνώνυμος με την λευκή φυλή. Οι πολιτισμοί του παρελθόντος ήσαν τοπικοί – ήτοι, περιορισμένοι σε έναν συγκεκριμένο λαό ή ομάδα λαών. Αν αποτύγχαναν, υπήρχαν πάντοτε κάποιοι αγνοί και «πρωτόγονοι», προικισμένοι λευκοί βάρβαροι να βγουν μπροστά και να συνεχίσουν. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν πλέον λευκοί βάρβαροι. Η γη έχει μικρύνει και οι άνθρωποι βρίσκονται παντού σε στενή επαφή. Αν ο λευκός πολιτισμός βουλιάξει, η λευκή φυλή θα έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα. Θα κατακλυσθεί από τις θριαμβεύουσες έγχρωμες φυλές, οι οποίες θα εξολοθρεύσουν τον λευκό, είτε δια της εξαλείψεως είτε δια της απορροφήσεως. Ό,τι συνέβη στην Κεντρική Ασία, που κάποτε αποτελούσε γη λευκών και πλέον αποτελεί γη μελαμψών ή κιτρίνων, θα συμβεί στην Αυστραλασία, την Ευρώπη και την Αμερική. Όχι σήμερα, ούτε και αύριο· ούτε και σε αρκετές γενεές ίσως· στο τέλος πάντως, σίγουρα. Αν η παρούσα γραμμή πλεύσεως δεν αλλάξει, εμείς οι λευκοί είμαστε όλοι οριστικώς καταδικασμένοι. Εφόσον δεν βάλουμε τάξη στο σπίτι μας, η καταστροφή αργά ή γρήγορα θα μας κυριεύσει όλους.”

            Αυτή η δυστοπική προφητεία του Lothrop Stoddard (ΣΣ: γιὰ τὰ βιβλία του ΕΔΩ) έχει σχεδόν εκπληρωθεί: χώρες όπως η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία θα παύσουν να είναι λευκές κατά πλειοψηφία πριν το 2050 – στην περίπτωση μάλιστα των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά το 2040 ή νωρίτερα. Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό για τις οργανώσεις υπέρ των λευκών να συζητήσουν και να αντικρούσουν ιδεοληψίες, οι οποίες πλήττουν την λευκή αντίσταση σε κάτι που αποτελεί ξεκάθαρα αθόρυβη ή παθητική γενοκτονία. Μια τέτοια ιδεοληψία είναι και το IQ.

Lothrop Stoddard

            “Φυλετισταί και IQ

Στους λευκούς φυλετιστές, με μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, τρέχουν τα σάλια όπως στον σκύλο του Pavlov με μιαν απλή αναφορά στο IQ. Το IQ, τόσο επιστημονικού και κλινικού χαρακτήρος, κατά κανόνα εχρησιμοποιείτο για να καταδείξει την διανοητική ανωτερότητα των Λευκών έναντι των Μαύρων.

Οι εν λόγῳ λευκοί φυλετισταί έχουν υπνωτισθεί από αυτόν τον “πρόχειρο δείκτη ευρείας καταναλώσεως”. Ευτυχώς αυτή η έλλειψη κριτικής δεν έχει περιλάβει όλες τις συντηρητικές ομάδες. Επί παραδείγματι, οι συντηρητικοί μη φυλετισταί Z. Dobbs και A. B. Roosevelt στο “The Great Deceit: Social Pseudo-Sciences, (Veritas Foundation, New York, 1964) υποδεικνύουν ότι, αντιθέτως προς ό,τι πιστεύουν πολλοί αποκαλούμενοι φυλετισταί, τα τεστ IQ είναι όπλο των Αριστεριστών. Ο Pitirim Sorokin επισημαίνει ότι οι Leo Tolstoy, Pushkin, Hegel, Vico και Sir Isaac Newton (Νορδικοί κυρίως) θα εθεωρούντο κατώτεροι σύμφωνα με τα συμβατικά τεστ IQ: P. Sorokin, “Fads and Fables in Modern Sociology” (1956), p.81. 

          Ωστόσο οι Νορδικοί, κυρίως σήμερα συγκεντρωμένοι στους Βορειοευρωπαϊκούς λαούς, αποτελούν τους δημιουργούς του πολιτισμού, όπως παρατηρεί ο Henry Fairfield Osborn: “Τα βόρεια φύλα… εισέβαλαν σε χώρες στον νότο όχι μόνον ως κατακτηταί αλλά και ως προμηθευταί δυνατών και ευφυών στοιχείων σε λίγο έως πολύ παρηκμασμένους πολιτισμούς. Μέσω της Νορδικής (Βορεινῆς) παλίρροιας που κατέκλυσε την Ιταλία κατέφθασαν οι πρόγονοι του Ραφαήλ, του Λεονάρντο, του Γαλιλαίου, του Τιτσιάνο·  επίσης, σύμφωνα με τον Günther, του Τζιότο, του Μποτιτσέλι, του Πετράρχη και του Τάσσο. Ο Κολόμβος, βάσει των πορτραίτων του και των προτομών του, είτε αυτά είναι αυθεντικά είτε όχι, ήτο ξεκάθαρα Βορεινής καταγωγής. Ο Kosuth ήταν Καλβινιστής και από οικογένεια ευγενών και εικάζεται ότι ήτο Νορδικός. Ο Kosciusko και ο Pulaski ήσαν μέλη της Πολωνικής αριστοκρατίας, η οποία εκείνην την εποχή ήτο κατά κύριον λόγον Νορδική…” Παρ᾿ όλ᾿  αυτά ο κόσμος του IQ, στον οποίον η ανθρώπινη δημιουργικότητα περιορίζεται σε έναν αριθμό, απορρίπτει όλα τα παραπάνω προς χάριν ενός φετίχ με τους μέσους όρους IQ του πληθυσμού.

          Μπορούμε να καλωσορίσουμε την επιστροφή μιας “βιολογικής τροπής” στην μελέτη του ανθρώπου και της κοινωνίας ως μια υγιή εξέγερση εναντίον του ασταθούς περιβαλλοντισμού των κοινωνικών επιστημών, ο οποίος βάλτωσε τελικά στις σχετικιστικές ανοησίες του μεταμοντερνισμού και του αποδομητισμού. Αυτό είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να επανεγκαθιδρυθεί η αυθεντική επιστημονικότητα στις κοινωνικές επιστήμες.

          Εν τούτοις, σύμφωνα με τον Εβραίο ψυχολόγο και θεωρητικό του IQ H. J. Eysenck, οι Ασιάτες (οι Ανατολικοί Ασιάτες) είναι πιο ευφυείς από τους μη Εβραίους λευκούς αλλά οι Εβραίοι είναι ο πιο ευφυής λαός στην γη: βλέπε H. J. Eysenck και I. Kamin, “Intelligence: The Battle for the Mind”, (Pan, London, 1981), p.85. Σύμφωνα με τον θεωρητικό του IQ Arthur Jensen, επειδή οι Ανατολικοί Ασιάτες έχουν υψηλότερο IQ από τους Λευκούς (ήτοι, ο μέσος όρος IQ των Ανατολικών Ασιατών είναι μεγαλύτερος από αυτόν των Λευκών), οι Λευκοί και οι Ασιάτες μπορούν να συνυπάρξουν στην πολυφυλετική Αμερική. Η φυλή και το χρώμα δεν έχουν σημασία για αυτόν· το μόνο που έχει σημασία είναι η μεγιστοποίηση του IQ για να διαφυλαχθεί ο υψηλός πολιτισμός του Wagner, του Verdi και του Puccini – οι οποίοι είναι, φυσικά, μη Ασιάτες! Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό American Renaissance (26 Μαΐου, 1992), την οποία επιμελήθηκε ο Jared Taylor (που επίσης υπερασπίζεται την θέση περί Ανατολικοασιατικής ανωτερότητος), δεν λέει ότι ο Wagner και οι λοιποί είναι “Ασιάτες”, θα μπορούσε όμως και να το πει: “Πιστεύω πως οι Ασιάτες [σημείωση, όχι μόνον οι Ανατολικοί Ασιάτες…] είναι ικανοί να διαφυλάξουν αυτό το επίπεδο πολιτισμού άπαξ και το γνωρίσουν.” Ουδεμία μνεία του γεγονότος ότι η λευκή φυλή ήταν αυτή που δημιούργησε αυτόν τον “πολιτισμό” εξ αρχής.                 

          Ο Richard Lynn και ο J. Philippe Rushton είναι οι κύριοι υποστηρικτές της θέσεως περί Ανατολικοασιατικής (ενίοτε χρησιμοποιείται σκέτο το “Ασιατικής”) υπεροχής. Ο Lynn πιστεύει πως ο Ασιατικός πολιτισμός ήταν πιθανότατα πιο προηγμένος από τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό μέχρι 500 χρόνια πριν (άποψη που πλέον γίνεται η κυρίαρχη συστημική). Ο Rushton βλέπει την Ευρωπαϊκή τεχνολογική υπεροχή ως μια απλή παρένθεση. Ο Lynn βλέπει την Κίνα ως τον τελικό κυρίαρχο στον κόσμο, όχι μόνον λόγῳ των ευγονικών τους πρακτικών, αλλά επειδή οι Κινέζοι είναι φυλετικώς ανώτεροι από τους Λευκούς. Στους “Λευκούς” κατά τον Lynn  συμπεριλαμβάνονται και οι Ινδοί και οι Πακιστανοί, οι οποίοι είναι “Καυκάσιοι” και δεν αποτελούν “γενετικό πρόβλημα”.

          Σε μια εργασία του με τον Tatu Vanhanen, “IQ and the Wealth of Nations”, (Praeger, Westport, 2002), το μοτίβο περί Ασιατικής φυλετικής ανωτερότητος συνεχίζεται. (Βλέπε επίσης J.P. Rushton, Review, “Personality and Individual Differences” vol.34, 2002, pp.367-372.) Είναι άτοπο να κρίνουμε την διανοητική ικανότητα ενός ολόκληρου έθνους με τον πρόχειρο μηχανισμό των μέσων όρων βαθμολογίας IQ όπως κάνουν οι Lynn και Vanhanen. Αρχικώς, τα περισσότερα έθνη είναι πλέον πολυφυλετικά και, δεδομένης της εικασίας του Lynn ότι οι βαθμολογίες IQ των Μαύρων είναι χαμηλότερες από αυτές των Λευκών, προκύπτει και μείωση του μέσου όρου. Παρ᾿ όλ᾿ αυτά ο Lynn και ο Vanhanen εξακολουθούν να κάνουν λόγο περί υποκειμένης ασιατικής  φυλετικής ανωτερότητος. Προβάλλεται ο ισχυρισμός πως η τεχνολογία της Κίνας και της Ασίας ήταν πιο προηγμένη από αυτήν της Ευρώπης μέχρι και το 1500 μ. Χ. Τέτοιοι ισχυρισμοί βασίζονται σε παρωχημένα αρχαιολογικά και ιστοριογραφικά στοιχεία.

          Επί παραδείγματι, δεν θα βρείτε καμμία μνεία των Πυραμίδων στον Lynn/Vanhanen/Rushton. Ένας τρισχιλιετής δίσκος που ανακαλύφθηκε στην Ανατολική Γερμανία το 2000 απεικονίζει το σύμπαν, τον ήλιο, την ημισέληνο και 32 άστρα. Αποτελεί την αρχαιότερη ακριβή απεικόνιση του σύμπαντος που γνωρίζουμε. Βρέθηκε σε ένα λόφο ονόματι Mittelberg κοντά στην πόλη Nebra του ομόσπονδου κράτους της Σαξονίας-Άνχαλτ. Η τοποθεσία ήταν αστεροσκοπείο και ναός. Ένα τρισχιλιετές ξύλινο κλιμακοστάσιο ανακαλύφθηκε στο Hallstatt της βορείου Αυστρίας – το αρχαιότερο κλιμακοστάσιο (σκάλα) παγκοσμίως.

The Nebra sky disc, c. 1800–1600 BC

          Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι είχαν την πρώτη χάλκινη μεταλλουργία χιλιάδες χρόνια πριν τους Ασιάτες. Ο Εβραίος φιλόσοφος Michael Levin στο άρθρο του “Is There a Superior Race?” στο G. McDonald (ed), “A Race Against Time”, (New century books, Oakton, 2003), pp.272-280, αναφέρει ότι οι Λευκοί είναι ανώτεροι των Ασιατών δεδομένων των πολιτισμικών επιτευγμάτων των Λευκών, καθότι ένας κόσμος χωρίς Ασιάτες θα ήταν αναγνωρίσιμος, ένας κόσμος χωρίς Λευκούς όμως δεν θα ήταν. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανακάλυψη Νορδικών μουμιών στην περιοχή του Κινεζικού Τουρκεστάν ίσως δώσει προβάδισμα στην θεωρία περί “Αρίων δημιουργών του πολιτισμού”. Οι Νορδικοί ενδέχεται να εισήγαγαν στην Κίνα το άρμα, την μεταλλουργική και την κλωστοϋφαντουργική τεχνολογία που “εκκίνησαν” τον Κινεζικό πολιτισμό. Περί αυτού θα συζητήσουμε σε άλλο άρθρο. Βλέπε J.P. Mallory and V. Mair, “The Tarim Mummies” (Thames and Hudson, New York, 2000).

          Ο Lynn και ο Vanhanen ισχυρίζονται ότι τα Ασιατικά δίκτυα τεχνητών καναλιών ήσαν ανώτερα των Ευρωπαϊκών (Πιθανότατα ήσαν, αλλά ούτως η άλλως επεβάλλοντο πολύ επιτακτικώτερα λόγῳ υψηλοτέρων βροχοπτώσεων), καθώς και ότι οι Κινέζοι εφηύραν τον αναβολέα (475 μ.Χ. – πλέον αυτό έχει καταδειχθεί ως ψευδές, αποτελεί Ευρωπαϊκή ανακάλυψη).

          Μια ισχυρή διάψευση των Ασιανιστών δόθηκε από τον Richard McCulloch όταν αυτός ανέφερε ότι: “Δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε ότι είμαστε οι λαοί του Δυτικού πολιτισμού. Είμαστε επίσης Αμερικανοί, και γι᾿ αυτό η Αμερική αποτελεί μέρος του Δυτικού πολιτισμού. Διαθέτουμε ένα ασύγκριτο ιστορικό επιτευγμάτων. Ουδείς άλλος λαός ή πολιτισμός, συμπεριλαμβανομένων και των Ανατολικοασιατών και των Εβραίων, δύναται έστω και να μας πλησιάσει. Τούτο αποτελεί ευαπόδεικτο, αποδείξιμο, αντικειμενικό γεγονός. Οι αποδείξεις είναι συντριπτικές στα στοιχεία που παρουσιάζονται σε κυριολεκτικώς χιλιάδες μουσεία σε όλον τον Δυτικό κόσμο, όπου η συναρπαστική παρουσίαση της Δυτικής πρωτοβουλίας, ανακαλύψεων και καινοτομιών κατακλύζει τον παρατηρητή. Η όποια απόπειρα συγκρίσεως του επιπέδου των Ανατολικοασιατικών επιτευγμάτων με τα δικά μας είναι αστεία. Αν τα αποτελέσματα των τεστ IQ είναι συνεπή με τα παραπάνω γραφόμενα, τότε πιθανότατα υπάρχει κάποιος άλλος νοητικός παράγων, μη μετρήσιμος από τις επιδόσεις IQ, που δικαιολογεί τα Προμηθεϊκά επίπεδα επιτευγμάτων μας. Ο Spengler ανεγνώρισε αυτήν την μοναδική ιδιότητα όταν χαρακτήρισε τον Δυτικό ή Γοτθικό πολιτισμό ως Φαουστικό”. (Richard McCulloch, Instauration, August 1996, pp.5-9, at p.8) 

 

         [Συνεχίζεται]