τοῦ Peter J. White
Lothrop Stoddard, τὰ βιβλία του ΕΔΩ
[Συνέχεια 3η]
Μιὰ ἐπιστημονικὴ Κριτικὴ στὴν περὶ διανοητικῆς ἀνωτερότητος τῶν Ἀνατολικοασιατῶν θέσιν
Η απόκλιση στο ΔΝ (IQ) μεταξύ Μαύρων και Λευκών υπήρχε από τότε που άρχισαν να χρησιμοποιούνται τα τεστ ΔΝ (IQ). Ωστόσο οι φυλετικοί ρεαλιστές ισχυρίζονται ότι ο μέσος όρος ΔΝ (IQ) 85 των Μαύρων και ο ακόμη χαμηλότερος μέσος όρος στην Αφρική υποδεικνύουν διανοητική κατωτερότητα. Ακόμη και αν αυτό ισχύει, και ισχύει κατά πάσαν πιθανότητα, οι επιδόσεις των Αφρικανών σε ΔΝ (IQ) είναι τόσο χαμηλές, που εμφανίζουν την πλειονότητα του πληθυσμού τόσο δυσλειτουργική, ώστε να αδυνατεί να χειρισθεί σύγχρονες τεχνολογίες, όπως την στρατιωτική τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε πολεμικές επιχειρήσεις. Αυτό από μόνο του υποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα τεστ ΔΝ (IQ).
Δεν θα ήταν παράλογο να χρησιμοποιήσουμε την καθημερινή μας εμπειρία ως ανιχνευτή σφαλμάτων. Ένα γραμμάριο ελεγχόμενου πειράματος δεν αξίζει απαραίτητα περισσότερο από έναν τόνο μη διερευνημένων παρατηρήσεων, εφ᾿ όσον το πείραμα είναι εξ υπαρχής παρερμηνευμένο. Επί παραδείγματι, ο E. O. Wilson, “On Human Nature”, (Bantam Books, New York, 1979), παραθέτει την εργασία του D. G. Freedman, ενός ψυχολόγου του Πανεπιστημίου του Σικάγο, περί της συμπεριφοράς νεογέννητων βρεφών διαφορετικών φυλών. Τα Κινεζοαμερικανικά βρέφη είναι λιγότερο ευερέθιστα και λιγότερο διαταρασσόμενα από τον ήχο και την κίνηση από ό,τι τα Καυκασομερικανικά βρέφη. Σύμφωνα με τον Wilson αυτό προσδίδει έναν “αέρα αξιοπρέπειας και αυτοελέγχου” στους Κινεζοαμερικανούς, ό,τι και αν τούτο υποδηλώνει. Μια εναλλακτική εξήγηση είναι ότι υποδεικνύει “ανώτερη” Λευκή νοημοσύνη – μια υπόθεση που συνάδει με τα ίδια τα δεδομένα του Rushton (βλέπε παρακάτω), ότι τα Λευκά παιδιά είναι “ανώτερα” των Ανατολικοασιατικών μέχρι περίπου το 7ο έτος της ηλικίας τους.
Ένα άλλο θεμελιώδες πρόβλημα με την θέση περί Ανατολικοασιατικής ανωτερότητος είναι, όπως σημειώνει ο ίδιος ο Jensen, ότι δεν έχουμε ιδέα περί του τι εστί τυχαίο πληθυσμιακό δείγμα στην Κίνα ή ακόμη και στην Ιαπωνία: βλέπε συνέντευξη του Jensen στο American Renaissance, 16 Μαΐου, 1992. Η ευφυΐα θα πρέπει να παρουσιάζει τεραστία διακύμανση σε έναν πληθυσμό που περιλαμβάνει σχεδόν το ένα τρίτο της ανθρωπότητος. Ποιός ξέρει ποῦ εντοπίζεται ο μέσος όρος ΔΝ (IQ);
Ο Lynn έχει πει ότι ο μέσος όρος ΔΝ (IQ) των Ανατολικοασιατών στην Βρετανία και στην Ευρώπη είναι 105, το ίδιο και στις Η.Π.Α. Στο άρθρο του όμως, “Race Differences in Intelligence: A Global Perspective” The Mankind Quarterly, vol.31, no.3, Spring 1991, pp.255-296, ο Ανατολικοασιατικός ΔΝ (IQ) είναι 103 (23 μελέτες). Λέει όμως επίσης πως οι Ανατολικοασιάτες είναι χωρικά ” δυνατοί” αλλά γλωσσικά “αδύναμοι”, με τον γλωσσικό ΔΝ (IQ) να φθάνει από 96 έως 100 και τον χωρικό 106. Οι ηπειρωτικοί Κινέζοι υποθετικά έχουν ΔΝ (IQ) 105· οι Ταϊβανέζοι 104.7· οι Κινέζοι του Hong Kong 107· οι Ιάπωνες 105 και οι Σιγκαπούριοι 103. Οι ταπεινοί Λευκοί Αμερικανοί έχουν μέσο όρο μόλις 100 (παρ᾿ ότι παραδέχεται, αλλά δεν εξηγεί πῶς, ότι οι Λευκοί της Minnesota έχουν επιδόσεις άνω του 105, πράγμα το οποίο δημιουργεί άμεσο πρόβλημα στην θέση περί ανωτερότητος των Ανατολικοασιατών). Και μια έκπληξη: ο μέσος όρος ΔΝ (IQ) στο Ισραήλ είναι 94!
Τον Lynn και τον Rushton δεν τους απασχολεί πολύ τί εστί “Λευκός” και συμπεριλαμβάνουν σε αυτήν την κατηγορία Βορειοαφρικανούς και άλλους, τους οποίους οι περισσότεροι θεωρητικοί δεν θα ταξινομούσαν ως “Λευκούς”. Ο ΔΝ (IQ) ορισμένων χωρών όπως η Αυστραλία, η οποία έχει συνεισφέρει περισσότερους κατόχους Βραβείων Νόμπελ από την Ιαπωνία, είναι ένα αδύναμο 98. Σύμφωνα όμως με αναφορές εφημερίδων περί τηλεοπτικώς μεταδιδομένων Αυστραλιανών Εθνικών τεστ ΔΝ (IQ) του 2002, του 2003 και του 2004, η μέση Αυστραλιανή επίδοση ΔΝ (IQ) για πολυφυλετικό πληθυσμό είναι άνω του 100. Οι άνδρες είχαν καλύτερη επίδοση από τις γυναίκες με 112 έναντι 108, οι δε ξανθοί (=Νορδικοί) είχαν μέσο όρο 111 (το οποίο είναι υψηλότερο από τον αναθεωρημένο από τον Lynn μέσο όρο των Ασκεναζίμ Εβραίων και επίσης διαψεύδει και την ιδεολογία των μέσων περί “χαζών ξανθιών”). Άνθρωποι αναστήματος από 1,81 έως 2,00 μ. (πάλι κυρίως Νορδικοί) είχαν μέσο όρο ΔΝ (IQ) 113. Κάποιες Αγγλοσαξονικές συνοικίες, χωρίς να είναι απαραιτήτως εύπορες, έβγαλαν μέσο όρο ΔΝ (IQ) 125! Η Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας έβγαλε μέσο όρο 114. Δεδομένης της επιδράσεως Flynn (βλέπε παρακάτω), αυτά συμβαδίζουν με την ταξινόμηση των επιδόσεων που θα περίμενε κανείς από τους Νορδικούς: το 1920, ο Stoddard υπολόγισε την μέση επίδοση σε ΔΝ (IQ) των Νορδικών στην Βόρεια Αμερική στο 106: βλέπε William McDougall, “Is America Safe for Democracy?” (Charles Scribner’s Sons, New York, 1921), p. 64. Την εποχή εκείνη η Ιταλοαμερικανική επίδοση ΔΝ (IQ) ήταν ένα ταπεινό 84, το οποίο πλέον έχει ανεβεί αισθητά, φθάνοντας στο 100.
Ο φυλετικός ρεαλιστής Christopher Brand τοποθετεί το Λευκό ΔΝ (IQ) στο 104: R. Pearson, “Political Correctness and Research in Human Intelligence”, The Mankind Quarterly, vol.36, 1996, pp.393-406, ενώ ο Seligman τοποθετεί το (μη Εβραϊκό) Λευκό ΔΝ (IQ) στο 102: D. Seligman, “A Question of Intelligence”, (Birch Lane Press, New York, 1992), σελ. 399. Αυτά είναι ξεκάθαρα εικασίες που στερούνται επιστημονικής αντικειμενικότητος. Είναι ασύμφωνες με μια μεγάλη γκάμα στοιχείων. Έτσι ο Ralph Scott στο “Education and Ethnicity”, (Council for Social and Economic Studies, Washington DC, nd), p.106, αναφέρει τις Επιδόσεις στα Διαγωνίσματα του Fairfax County Public School στην North Virginia (το οποίο εστιάζει στις μειονότητες), στις οποίες οι επιδόσεις των Λευκών ξεπερνούν αυτές των Ασιατών (στις ηλικίες 4-6· κατόπιν για λίγο, στις ηλικίες 6-8, υπάρχει ισοβαθμία, ενώ οι Λευκοί πάλι προηγούνται στις ηλικίες 8-11). Στα τεστ ικανοτήτων για καθηγητές δημοσίων σχολείων στην California στις μαθηματικές ικανότητες επιπέδου 1ης Λυκείου οι Λευκοί πέρασαν σε ποσοστό 80 τοις εκατό, οι Ασιάτες σε ποσοστό 59 τοις εκατό και οι Μαύροι σε ποσοστό 35 τοις εκατό: American Renaissance, April, 1996, p.11.
Η θέση περί Ανατολικοασιατικής ανωτερότητος έχει αμφισβητηθεί λόγῳ της μη αντιπροσωπευτικότητος των πληθυσμιακών δειγμάτων: A.R. Brody, “Intelligence”, (Academic Press, New York, 1992), p.313; M. Chon, “The Truth About Asian Americans”, R. Jacoby και N. Glauberman (eds), The Bell Curve Debate” (Times Books, Random House, New York, 1995), pp.238-240, at p.239. Ορισμένες αντίρροπες μελέτες δεν βρήκαν αποκλίσεις στον ΔΝ (IQ) μεταξύ Λευκών και Ασιατών: H.W. Stevenson (et. al.), “Cognitive Performance and Academic Achievement of Japanese, Chinese and American Children”, Child Development, vol.56, 1985, pp.718-734. Ο J. R. Flynn ισχυρίζεται πως οι Ασιάτες Αμερικανοί έχουν το ίδιο μη-λεκτικό ΔΝ (IQ) με τους Λευκούς Αμερικανούς αλλά ο λεκτικός τους ΔΝ (IQ) είναι ελαφρώς χαμηλότερος: J.R. Flynn “Asian Americans: Achievement Beyond IQ, (Lawrence Erlbaum Associates, Hillsdale, 1991): D. Budge, “US-Chinese Success ‘Due to Attitudes of Parents’,” The Times Education Supplement, May 1, 1998, p.20. Ο N. Weyl στο “World Population Growth and the Geography of Intelligence”, Modern Age, vol.22, 1978, pp.64-71, είναι επιφυλακτικός ως προς την επίδοση των Ιαπώνων σε ΔΝ (IQ), καθ᾿ ότι η υποτιθεμένη κατά 10 τοις εκατόν υπεροχή τους στα μαθηματικά θα έδιδε στην Ιαπωνία μια ολοκληρωτική πρωτιά στην επιστήμη, πράγμα που, όμως, δεν συμβαίνει. Η Ιαπωνία έχει υψηλό επίπεδο διανοητικής αναπτύξεως, όμως δεν φημίζεται για την παραγωγή ιδιαιτέρως λαμπρών ατόμων.
Οι Ανοησίες του Rushton Περί Φυλετικής Εξελίξεως
Ο J. P. Rushton στο “Race, Evolution and Behavior”, 3rd edition, (Charles Darwin Research Institute, Port Huron, 2000), απεπειράθη να προσδώσει μια εξελικτική θεμελίωση στην περί Ανατολικοασιατικής ανωτερότητος θέση. Το έργο του Rusthon είχε τότε λάβει γενική δημοσιότητα λόγῳ του ισχυρισμού του πως οι Μαύροι έχουν μεγαλύτερα πέη (σε στύση) και όρχεις από τους Λευκούς και πως οι Λευκοί με την σειρά τους έχουν μεγαλύτερα γεννητικά όργανα από τους Ασιάτες! Υποτίθεται πως αυτό ήταν σχετικό με την ευφυΐα. Ο Rushton πλήρωσε 50 εθελοντές από διαφορετικές φυλές, τους οποίους συνέλεξε από ένα εμπορικό κέντρο, ώστε να απαντήσουν περί του μεγέθους των γεννητικών τους οργάνων και περί του πόσο μακριά εκσπερματώνουν! Το μόνο που θα μπορούσε να καταδειχθεί από αυτό είναι το πόσο πολύ ένα όλως μη αντιπροσωπευτικό δείγμα ανδρών ψεύδεται! Εν πάσῃ περιπτώσει, ο περί μεγέθους των όρχεων ισχυρισμός αντικρούεται από τον Coon στο “Racial Adaptations”, (Nelson-Hall, Chicago, 1982), p.189, όπου αναφέρεται ότι τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι οι Λευκοί έχουν μεγαλύτερα γεννητικά όργανα.
Στην βάση της θεωρίας του Rushton βρίσκεται η θεωρία επιλογής r-K: R.H. MacArthur and E.O. Wilson, “The Theory of Island Biogeography”, (Princeton University Press, Princeton, 1967). Εδώ το r συμβολίζει τον μέγιστο ρυθμό αναπτύξεως του πληθυσμού και το K την φέρουσα ικανότητα του περιβάλλοντος. Τα είδη που είναι επιλεγμένα για γρήγορη αναπαραγωγή με αργή ικανότητα να ανταγωνισθούν ονομάζονται r-επιλεγμένα. Τα K-επιλεγόμενα είδη, αφ᾿ ετέρου, έχουν επιλεγεί ώστε να έχουν επιτυχία στον ανταγωνισμό. Η αναπαραγωγική στρατηγική των r-ειδών είναι να παράγουν πολλούς απογόνους, δαπανώντας λίγη ενέργεια στην ανατροφή αυτών, λ.χ. οι βάτραχοι. Η στρατηγική των K είναι να παράγουν λίγους απογόνους αφιερώνοντας αξιοσημείωτα ποσά ενεργείας και επιμελείας στην ανατροφή αυτών, λ.χ. οι άνθρωποι.
Ο Rushton όμως ισχυρίζεται ότι υπάρχει φυλετική διαφοροποίηση στην r-K στρατηγική των ανθρώπων. Οι Ασιάτες/Μογγολοειδείς έχουν πιο ανεπτυγμένη K στρατηγική από τους Λευκούς/Καυκάσιους, με την σειρά τους δε, υποτίθεται, οι Καυκάσιοι έχουν πιο ανεπτυγμένη K στρατηγική από τους Νεγροειδείς. Η ανωτερότητα των Μογγολοειδών υποτίθεται πως εκφράζεται: (1) στον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας και στο μεγαλύτερο μέγεθος εγκεφάλου· (2) στον μικρότερο αριθμό παιδιών· και (3) στην χαμηλότερη εγκληματικότητα – και σε άλλους παράγοντες, όπως η χαμηλότερη θνησιμότητα.
Αρχικώς να σημειώσουμε πως είναι ιδιαιτέρως αμφίβολο το αν μπορεί η θεωρία r-K να εφαρμοστεί σε ανθρώπους γενικώς. Οι αναπαραγωγικές στρατηγικές των ανθρώπων είναι K σε διάφορους βαθμούς και καθόλου τύπου r. Οι πιο ενεργοί σεξουαλικώς πληθυσμοί είναι περισσότερο και όχι λιγότερο K-τύπου, όπως προϋποθέτει η θεωρία του Rushton: βλ. I. Silverman, “The r/K Theory of Human Individual Differences: Scientific and Social Issues”, Ethnology and Sociobiology, vol.11, 1990, pp.1-9.
Κατά δεύτερον, αδυνατῶ να πιστέψω πως ο Lynn και ο Rushton πιστεύουν ότι ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται είναι μεγαλύτερος μεταξύ των Μαύρων, ενδιάμεσος μεταξύ των Λευκών και χαμηλότερος μεταξύ των Ασιατών. Είναι αλήθεια πως μερικά Αφρικανικά έθνη υφίστανται μαζική αύξηση του πληθυσμού τους (λ.χ. η Νιγηρία), ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση όμως τα παιδιά δεν αντιμετωπίζονται με κανενός τύπου r στρατηγική. Στην Ασία, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει ανεπάρκεια στις γεννήσεις, η Κίνα όμως χρειάστηκε μια καταπιεστική, κρατικώς επιβαλλομένην πολιτική, ώστε να επιβραδύνει την μαζική πληθυσμιακή της ανάπτυξη. Οι Λευκοί αποτελούν φυλετική μειονότητα στον πλανήτη με δείκτες γεννήσεων κάτω από τα όρια της αντικαταστάσεως πληθυσμού, και όσο πιο Νορδική είναι μια χώρα, τόσο χαμηλότεροι είναι γενικώς οι δείκτες γεννήσεων. Αν είχε δίκιο ο Rushton, οι Δυτικές χώρες θα είχαν ίσους πληθυσμούς με την Κίνα και την Ινδία.
Ο Rushton υποθέτει πως οι Μογγολοειδείς είναι διανοητικώς ανώτεροι των Λευκών επειδή εξελίχθηκαν σε ψυχρότερο κλίμα, όπως αποδεικνύεται από το λεπτό σκαρί τους και από τον επίκανθο στα μάτια τους. Εν τούτοις, ο επίκανθος συνήθως θεωρείται προσαρμογή στα αμμώδη περιβάλλοντα. Τα ψυχρά κλίματα ευνοούν μεγαλύτερη, ισχυρότερη σωματοδομή όπως αυτή των Νορδικών Λευκών. Το ανοικτόχρωμο δέρμα αποτελεί προσαρμογή στο κρύο αφού μεγιστοποιεί την παραγωγή βιταμίνης D. Τα ανοικτόχρωμα μάτια των Νορδικών αποτελούν προσαρμογή στα ψυχρά κλίματα περισσότερο από ότι τα σκούρα μάτια των Μογγολοειδών. Οι Εσκιμώοι έχουν ζήσει με επιτυχία σε πολύ ψυχρά περιβάλλοντα όπως η Γροιλανδία – το ίδιο όμως ισχύει και για τους Νορδικούς. Αυτή η παρουσία των Εσκιμώων δεν συνεπάγεται καλύτερη φυσική τους προσαρμογή στο κρύο από τους Νορδικούς. Η εγκατάσταση των Βίκινγκς στην Γροινλανδία εξασθένισε εξ αιτίας πολιτισμικών παραγόντων που επηρέασαν την προσαρμογή τους κατά την διάρκεια μιας ασυνήθιστα σκληρής κλιματικής περιόδου και όχι εξ αιτίας φυλετικών παραγόντων: J. Diamond “Collapse” (Allan Lane, London 2005). Όλως περιέργως, οι Μογγολοειδείς Εσκιμώοι έφθασαν στην Αρκτική περί τα 10,000 χρόνια πριν, πιθανότατα πολύ αργά ώστε να προκύψουν σημαντικές φυσικές αλλαγές. Ο μέσος όρος ΔΝ (IQ) τους είναι 91 και η χωροταξική τους επίδοση είναι 90 – παρ᾿ όλ᾿ αυτά σε αυτό το πεδίο έχουν ανώτερες χωρικές ικανότητες. Είναι πιο πιθανό τα τεστ ΔΝ (IQ) να είναι προβληματικά, καθώς δεν θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει σε ένα τόσο σκληρό περιβάλλον χωρίς κορυφαίες χωρικές ικανότητες.
Δεν έχει καν εξακριβωθεί ότι οι προκλήσεις ενός ψυχρού περιβάλλοντος ευνοούν στην ανάπτυξη υψηλής νοημοσύνης. Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβαίνει το αντίθετο: η φυσική επιλογή να διασφαλίζει ότι μόνο οι ευφυείς άνθρωποι θα επιβιώσουν στα ψυχρά περιβάλλοντα – και όχι πως αναπτύσσεται ΄ευφυΐα τους δυνάμει του ψύχους ως καταλύτου. Ενδέχεται λοιπόν να ισχύει πως οι αρκετά ευφυείς φυλές απαντώνται σε ψυχρά περιβάλλοντα διότι ήσαν αρκετά ευφυείς εξ αρχής· ο Rushton διαπράττει μια λογική πλάνη του τύπου “κατόπιν τούτου, άρα εξαιτίας τούτου” στον συλλογισμό του. Δεν θα πρέπει να υποτιμώνται και οι προκλήσεις των ερημικών περιβαλλόντων, όπου υπήρχε ξηρασία και άλλες δοκιμασίες.
Οι Αυστραλιανοί Αβορίγινες, με τον ΔΝ (IQ) τους να λέγεται ότι είναι 85 σύμφωνα με τους φυλετικούς ρεαλιστές, έχουν εξαιρετικά υψηλή οπτική οξύτητα, υψηλότερη από τους Ανατολικοασιάτες και τους Λευκούς, με τον οπτικό τους φλοιό να είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αυτών των φυλών: M. Kohn, “The Race Gallery”, (Jonathan Cape, London 1995, p.125). Παρ᾿ όλα αυτά, στην συμβατική θεωρία περί ΔΝ (IQ) η φυλή αυτή θεωρείται διανοητικώς “κατώτερη”, πράγμα που δύσκολα θα μπορούσε να ισχύει, μιας και η εν λόγῳ φυλή έχει επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες επιβιώσεως: E.M. Miller, “Paternal Provisioning Versus Mate-Seeking in Human Populations”, Personality and Individual Differences, vol.17, 1994.
Κάποιοι θεωρητικοί της φυλής (λ.χ. ο Miller, παραπάνω) εικάζουν πως η βασισμένη στο κλίμα εξέλιξη ανύψωσε σε μέτριο βαθμό το ΔΝ (IQ) των Βορειοανατολικών Ασιατών. Η έγχυση Λευκών γονιδίων κατά την Μεσολιθική περίοδο ήταν αυτή που ανύψωσε το Ασιατικό ΔΝ (IQ) σε Ευρωπαϊκά επίπεδα. Εφ᾿ όσον αυτό ισχύει, τότε η θέση περί Ασιατικής ανωτερότητος σε ΔΝ (IQ) καταρρέει ήδη από τα θεμέλιά της!
Ο Rushton ισχυρίζεται πως οι Ασιάτες της Αμερικής διαπράττουν λιγότερα εγκλήματα από τους Λευκούς και αναφέρεται στο FBI Uniform Crime Statistics and National Victimisation Surveys : J.P. Rushton and G. Whitney, “Cross-National Variation in Crime Rates : Race, r-K Theory and Income”, Population and Environment, vol.23, 2002, pp.501-511.
Αυτά τα στατιστικά αφορούν μόνο καταδικασμένα άτομα και δεν λαμβάνουν υπ᾿ όψιν τα ομαδικά/κολλεκτιβιστικά εγκλήματα, όπως αυτά που διαπράττουν οι Ασιατικές εγκληματικές συμμορίες: K-L. Chin, “Chinatown Gangs”, (Oxford University Press, New York, 1996). Η αστυνομία αδυνατεί να διεισδύσει στις Κινεζικές “Κοινότητες Cong” λόγῳ της ομαδικής αφοσιώσεως και του φόβου που ενσταλάσσεται στους Κινέζους της Αμερικής: D.D. Daye, “A Law Enforcement Sourcebook on Asian Crime and Cultures”, (CRC Press, Boca Raton, 1997). Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει ανοικτός πόλεμος μεταξύ των αντιπάλων Ασιατικών συμμοριών: W. Kleinknecki, “The New Ethnic Mobs: The Changing Face of Organised Crime in America”, (The Free Press, New York, 1996). Επί πλέον, σύμφωνα με το FBI 1995 Supplementary Homicide Report, το οποίο θα ήταν διαθέσιμο πριν την 3η έκδοση του “Race, Evolution and Behaviour”, οι Ασιάτες (συμπεριλαμβανομένων και των Νοτιοανατολικών Ασιατών) στην Αμερική διέπρατταν φόνο κατά συχνότητα 1.23 φορές εκείνης περί ατόμων της Λευκής φυλής.
Είναι αδύνατον να υποθέσουμε ότι οι Ανατολικοασιάτες διαπράττουν λιγότερα εγκλήματα από τους Λευκούς, δεδομένου του βαθμού δωροδοκιών και “μιζών” στην Ασιατική κοινότητα, που αποτελεί τρόπο ζωής. Η φοροδιαφυγή και η οικονομία μετρητών είναι επίσης γεγονός. Τίποτα από όλα αυτά δεν λαμβάνεται υπ᾿ όψιν από τον Rushton. Επίσης δεν λαμβάνονται υπ᾿ όψιν ούτε τα “πολιτικά εγκλήματα”, τα οποία δεν εμφανίζονται ποτέ σε επίσημα στατιστικά ανθρωποκτονιών – εἰ δ᾿ ἄλλως ο φόρος αίματος του καθεστώτος του Προέδρου Μάο θα έκανε όλες τις συγκρίσεις διεθνών εγκλημάτων να φαίνονται αστείες.
Ας έλθουμε τώρα στο ζήτημα του μεγέθους του εγκεφάλου.
… (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!)